لیست اختراعات عاطفه زمانی قلعه شاهی


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 2
تاریخ اظهارنامه: 1398/02/15
تاریخ ثبت: 1399/11/20
خلاصه اختراع:

به كار بردن بسياري از غذاداروهاي نامحلول در آب و استفاده از آنها در فرمولاسيون‏ هاي بر پايه آب و حفظ پايداري آن چالش عمده‏اي براي صنايع غذايي و صنايع وابسته مي باشد. هدف اصلي اختراع غني سازي آب پرتقال با روغن كتان (به عنوان منبعي سرشار از امگا3) درون پوشاني شده در ساختار نانوليپوزوم است. نتايج نشان دادند نانوليپوزوم حاوي روغن كتان داراي پايداري قابل توجهي است به گونه اي كه ديواره ليپوزومي توانسته اثر حفاظتي بر روغن كتان به عنوان تركيبي زيست فعال در طي نگهداري بگذارد. همچنين ميزان رهش نانوحامل در شرايط شبيه سازي شده معده و روده به ترتيب كم تر از 30 درصد و حدود 80 درصد بدست آمد كه اين ويژگي مطلوبي براي محصولات خوراكي مي باشد. بررسي ارزيابي حسي نشان داد زماني كه آب پرتقال حاوي 20 درصد از نياز روزانه امگا3 باشد، از لحاظ طعم خنثي بوده و منجر به تغيير پذيرش محصول آب پرتقال نگرديد؛ از طرفي اين نوشيدني پايداري اكسايشي قابل توجهي درطي نگهداري دارد. روش ارائه شده مي تواند روشي نويد بخش، دوست دار محيط زيست و مناسب براي جايگزين كردن حلال‏ هاي آلي سمي در فرآيند سنتز نانوحامل غني از امگا3 باشد. همچنين با توجه به حلاليت مطلوب نانوليپوزوم حاوي روغن كتان تهيه شده در محيط‏ هاي آبي و حفظ پايداري آن، مي ‏توان از آن در فرمولاسيون‏ هاي بسياري از مواد غذايي و نوشيدني استفاده كرد و از ويژگي هم افزايي اثرات سلامتش بخش روغن كتان به عنوان منبعي غني از امگا3 و همچنين ساير تركيبات آن نظير توكوفرول، استرول و ليگنان ها در كنار يكديگر بهره برد.

تاریخ ثبت: 1398/07/29
خلاصه اختراع:

به كار بردن بسياري از غذاداروهاي نامحلول در آب و استفاده از آنها در فرمولاسيون‏¬هاي بر پايه آب و حفظ پايداري آن چالش عمده‏اي براي صنايع غذايي و صنايع وابسته مي¬باشد. هدف اصلي اختراع بررسي پايداري فيزيكي، اكسايشي و ميزان رهش روغن پريلا (به عنوان منبعي غني از امگا3 و ساير تركيبات زيست فعال) در شرايط شبيه سازي شده دستگاه گوارش نانوليپوزوم پوشش¬دار با تركيبات مختلف (كيتوزان و آلژينات سديم) و استفاده از جني¬پين به عنوان عامل ايجاد كننده اتصال عرضي و مقايسه آن با نانوليپوزوم بدون پوشش¬دار است و همچنين بررسي پايداري نمونه¬ها در نوشيديني مدل و تأثير تيمار حرارتي بر آن¬ها مي¬باشد. پوشش¬دهي نانوحامل¬ها به وسيله پليمرها اثر حفاظتي بر ديواره ليپوزومي و تركيبات زيست¬فعال آب¬گريز (امگا3) در مدت نگهداري داشتند. پوشش كيتوزان به ميزان قابل توجهي منجر به بهبود پايداري فيزيكي و اكسايشي ديواره ليپوزومي و روغن پريلا شد؛ پوشش آلژينات سديم در دماي پايين سبب بهبود پايداري فيزيكي نانوحامل شد ولي در دماي بالا نتوانست به ميزان قابل توجهي سبب بهبود پايداري اكسايشي نانوحامل غني از امگا3 شود. جني¬پين به عنوان عامل اتصال عرضي سبب كاهش اندازه ذرات در پوشش كيتوزان شد و همچنين به دليل ايجاد پيوندهاي كووالانسي درون و بين مولكلولي، سبب مستحكم¬تر شدن پوشش و افزايش پايداري فيزيكي و اكسايشي نانوحامل¬ها شد. مطالعه ميزان رهش در شرايط شبيه سازي شده دستگاه گوارش نشان داد كه پوشش¬ها و جني¬پين منجر به كاهش رهش امگا3 در شرايط معده شده است. همچنين بررسي نانوحامل بدون پوشش و پوشش¬دار در نوشيدني مدل نشان داد كه پوشش كيتوزان و جني¬پين منجر به بهبود پايداري حرارتي نانوحامل¬ گرديدند. پوشش¬دهي نانوليپوزم مي تواند روشي نويد بخش، دوست¬دار محيط زيست و مناسب براي سنتز نانوليپوزم غني از امگا3 باشد و منجر به كاربردي شدن تكنيك نانوليپوزوم براي توليد محصولات حاوي تركيبات زيست فعال در صنعت غذا و دارو گردد و از ويژگي هم¬افزايي اثرات سلامتش بخش روغن پريلا به عنوان منبعي غني از امگا3 و همچنين ساير تركيبات آن نظير فنول¬ها، توكول، استرول در كنار يكديگر بهره برد.

موارد یافت شده: 2